Engage in commerce to create opportunities based on capital, not on debt.
 
Membership 
Dutch English
 
   
 

Bij SPURT-Lokaal gaat het erom SPURT DE geldsoort van uw stad te maken.

Had u gemerkt dat in uw stad winkels sluiten?

We hebben niet in de gaten dat we klagen terwijl we zelf de oorzaak zijn.
We neigen ernaar op het internet te kopen, in plaats van in onze stad.
De hoofdstraat heeft teveel lege winkels.

Er zijn oplossingen:

  1. We maken de stad zo interessant dat u lokaal WILT kopen, in plaats van op het internet.

HOE?

De winkeleigenaren accepteren de omwisselbare SPURT+ voor de producten die ze aan u leveren. Omdat SPURT+ omgewisseld kan worden (tegen die tijd) begrijpen ze dat wanneer zij betalen voor de goederen en diensten ze die moeten kopen met SPURT omdat die uitgaven 100% gecompenseerd worden, dan zijn ze bereid SPURT te accepteren. SPURT blijft in de stad. Het wordt opnieuw gebruikt.

De winkeleigenaar die nu een SPURT-rekening heeft, kan ook verzoeken dat z’n hypotheek wordt afbetaald.

U kunt betalen voor uw spullen met SPURT en dat opent andere mogelijkheden.

Want …. de winkelier kan ook een lagere prijs berekenen dan u zou betalen op het internet.

  1. U zou een winkel kunnen beginnen in een van de lege winkels om dingen te verkopen die u zelf kunt produceren, of die door uzelf ingekocht zijn om aan uw stadgenoten te verkopen. Misschien bakt u lekkere cakes of wordt u de kapster die u altijd al wilde zijn. Uw kosten zijn niet erg hoog, omdat u voor al het geld dat u investeerde om uw zaak te beginnen uw SPURT gebruikte.
  2. U zou kunnen werken voor een winkeleigenaar en betaald kunnen krijgen in SPURT via het  “Ik bied een Baan" Programma.
  3. U kunt een SPURT-advies-shop beginnen waar mensen informatie kunnen krijgen over hoe ze hun SPURT kunnen gebruiken. Waar ze kunnen zien welke winkels SPURT accepteren. Er zijn VEEL steden die dit al zo doen.
  4. U kunt de ouderenzorg en ziekenzorg integreren.
  5. U kunt mensen integreren doe ‘te oud’ zijn om te werken.
  6. U zou de voedselbank kunnen integreren, hoewel die spoedig zou kunnen sluiten, aangezien alle mensen voor voedsel kunnen betalen met SPURT is er geen noodzaak meer voor een voedselbank.

Vrijwilligerswerk

Het is een goed idee om met alle inwoners van een kleine stad af te spreken drie uur per week vrijwilligerswerk te doen voor de gemeenschap. U zou dat voor niks doen omdat alle kosten in deze stad lager zijn, omdat alle ondernemingen en werkgevers drie uur per week mider salaris hoeven te betalen. Dit maakt het mogelijk om producten te produceren die goedkoper zijn, aangezien de kosten zijn gereduceerd.
Om die reden kunnen producten aan andere steden verkocht worden voor een gereduceerde prijs, wat de vraag naar dat product zal vergroten. Drie uur per week voor uw gemeenschap, profiteren van het extra inkomen wat de producent zal krijgen, omdat u daar "voor niks" werkte.

Nu dat we SPURT hebben, hoeven ze dit niet voor niks te doen, maar kunnen betaald krijgen in SPURT.
 

Een ander goed voorbeeld is wat er in Kenia gebeurd. Dit is een Nederlandse video en laat goed zien dat we precies zo SPURT kunnen inzetten!

Een ander goed idee is wat UBUNTU presenteert: A small city can change the world.